Ενοικιαση Αυτοκινητου Ιωαννινα

| Κύπρος | EL EL

Ενοικιασεις Αυτοκινητων Ιωαννινα

Ειδικές Προσφορές (01/01 → 07/06)

Ιωαννινα Ενοικιαση Αυτοκινητων

Ιωαννινα Ενοικιαζομενα Αμαξια

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ιωαννινα
Family Limousine (D3)
Volkswagen Passat

Ιωαννινα Ενοικιασεις Αυτοκινητων

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ιωαννινα
Large Automatic (E1)
Hyundai I30 Automatic

Ιωαννινα Ενοικιαζομενα Αυτοκινητα

Ιωαννινα Φθηνα Ενοικιαζομενα Αυτοκινητα

Ενοικιαζομενα Αμαξια Ιωαννινα

Ενοικιαζομενα Αυτοκινητα Ιωαννινα

Ενοικιασεις Αυτοκινητων Ιωαννινα

Φθηνα Ενοικιαζομενα Αυτοκινητα Ιωαννινα

Ενοικιαση Αυτοκινητων Ιωαννινα

Ενοικιαζομενα Αυτοκινητα Ιωαννινα Ελλάδα

Τα Ιωάννινα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, με πλούσια πολιτιστική παράδοση.

Η Εγνατία Οδός και η Ιονία Οδός συνδέουν οδικώς την πόλη με τις άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενώ ο Κρατικός Αερολιμένας Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» συνδέει τα Ιωάννινα από αέρος με προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα Ιωάννινα θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από την Imperial Car Rental, για τις μετακινήσεις στην περιοχή.

Ευρήματα στο σπήλαιο Καστρίτσας, μαρτυρούν ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή, από την Παλαιολιθική Εποχή, πριν από 40.000 χρόνια. Ανασκαφές στο Κάστρο φανέρωσαν την παρουσία αρχαίου οικισμού και οχυρώσεων.

Η πόλη ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιουστινιανό και αναφέρεται από τον ιστορικό Προκόπιο το 527μ.Χ. με την ονομασία Ευροία, ενώ η σημερινή της ονομασία προέρχεται από τη Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου του 510μ.Χ. που βρισκόταν στο χώρο του κάστρου.

Το ενοικιαζόμενο όχημα από την Imperial Car Rental, αποτελεί το μέσον για να γνωρίσετε τα αξιοθέατα της περιοχής.

Η πόλη των Ιωαννίνων διαθέτει μεγάλο αριθμό μουσείων, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πλατεία Λιθαρίτσα, το Μουσείο Προεπαναστατικής Περιόδου και η Δημοτική Πινακοθήκη στο νεοκλασικό κτίριο Πυρσινέλλα του 1890.

Στον πλούτο αξιοθέατων περιλαμβάνεται η Καστροπολιτεία, περίτειχη πόλη με το περίφημο Κάστρο Ιωαννίνων του 528μ.Χ., όπου στεγάζονται το Φετιχέ Τζαμί ή Τζαμί της Κατάκτησης χτισμένο πάνω σε βυζαντινό ναό, με το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Αργυροτεχνίας και τον Τάφο του Αλή Πασά, το Τέμενος Ασλάν Πασά στη βορειοδυτική ακρόπολη του κάστρου με το Ασλάν Τζαμί, το Δημοτικό Λαογραφικό & Εθνογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Φωτίου Ραπακούση, καθώς και το Ίτς Καλέ στη νοτιοδυτική ακρόπολη του κάστρου.

Δείτε στο Ιστορικό Κέντρο Ιωαννίνων τη Στοά Λούλη, παλαιό χάνι και μετέπειτα σημαντικό εμπορικό κέντρο, την Οικία Χουσεΐν Ματέι, το Οθωμανικό Τέμενος του Βελή Πασά, καθώς και το υπαίθριο θέατρο «Κώστας Φρόντζος» στον λόφο Αγίας Τριάδας, αντίγραφο του κάτω διαζώματος του θεάτρου της αρχαίας Δωδώνης.

Φυσικό μνημείο σήμα-κατατεθέν των Ιωαννίνων είναι η λίμνη Παμβώτιδα, στα ανατολικά της πόλης, με τεράστιους πλατάνους στις όχθες και το περίφημο νησάκι, τη νήσο Ιωαννίνων, όπου βρίσκεται μικρός οικισμός και διάφορα αξιοθέατα. Όλη η παραλίμνια περιοχή αποτελεί μια ιδανική βόλτα μέσα στο καταπράσινο τοπίο.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου με την Imperial Car Rental θα σας βοηθήσει να δείτε και τα άλλα αξιοθέατα μακριά από το κέντρο, όπως η εκκλησία του Αγίου Νικολάου των Κοπάνων, δίπλα στις παραδοσιακές νεροτριβές της λίμνης, όπου φυλακίστηκε η Κυρά-Φροσύνη αλλά και το ηλικίας 1,5 εκατομμυρίου ετών Σπήλαιο Περάματος, ένα από τα ωραιότερα της Ευρώπης, με θαλάμους ανείπωτης ομορφιάς και φυσικά γλυπτά που εξάπτουν τη φαντασία. Από την περιοχή γύρω στο σπήλαιο θαυμάστε τη θέα στη λίμνη, ενώ το τρενάκι του Περάματος που ενώνει τα Ιωάννινα με τον γραφικό οικισμό αποτελεί μία νοσταλγική επιλογή.

Βόρεια των Ιωαννίνων υπάρχουν απερίγραπτα ωραία μέρη, το πετρόχτιστο Ζαγόρι και τα μαγικά Ζαγοροχώρια, ο ποταμός Αώος και η γραφική Κόνιτσα.

Με το αυτοκίνητο από τις ενοικιάσεις οχημάτων Imperial Car Rental επιβάλλεται να επισκεφθείτε στα νότια των Ιωαννίνων το λίκνο του πολιτισμού και λατρευτικό κέντρο της Γαίας κατά την εποχή του Χαλκού και αργότερα του Δία και της Διώνης, την Αρχαία Δωδώνη, με τον συγκλονιστικό αρχαιολογικό χώρο, το αρχαίο θέατρο και το περίφημο μαντείο, δίπλα σε εκπληκτικά μνημεία, αρχαία κτίσματα και σημαντικά μουσεία, καθώς και τα γύρω χωριά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Αξίζει να φτάσετε ακόμη πιο μακριά για να γνωρίσετε και τις άλλες πανέμορφες πόλεις της Ηπείρου, όπως η Ηγουμενίτσα, τα Σύβοτα, η Πάργα, η Πρέβεζα και η Άρτα, και να θαυμάσετε το γραφικό κέντρο στην πόλη της Άρτας με τα πολλά αξιοθέατα και το διάσημο γιοφύρι της.

Η επίσκεψή σας στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα με την άνεση μετακινήσεων που προσφέρει η υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων Imperial Car Rental θα σας γεμίσει με εικόνες σπάνιας ομορφιάς και υπέροχες αναμνήσεις.

Περιοχές: Αρτα, Ioannina Airport, Αρτα Κεντρο, Ζαγορι, Ιωαννινα Κεντρο.
Χρήσιμες Πληροφορίες |

Imperial Car Rental Ιωαννινα


SSL Secure Site SSL Secure Site